quimera: f. Creació imaginària que es pren per realitat.

Centre d'Iniciatives

La Quimera

c/ Verdi 28 baix dret
Vila de Gràcia
<M> Fontana, Joanic
info@laquimera.org
932173850

Concert: Takul Rugi

Concert de "Takul Rugi"

Divendres 28 de novembre a les 22'00h

Cartell Concert Takul Rugi

Takul Rugi és el nom d'aquest projecte musical que significa "menja el roger(peix)"; frase que prové d'una dita àrab que ve a dir que qui no s'espavila no guanya el pa.

El grup prèn aquest nom perquè neix tocant al carrer, als mercats setmanals, amb la primera intenció de guanyar uns calerons per a comprar allí mateix una mica de menjar. Es així com entre verdures i roba anem ampliant el nostre repertori musical, inspirat per estils com l'andalusí, el swing, la sardana o el tango, que anomenem música de mercat. Cançons instrumentals i d'altres cantades en català, tot de collita propia, no pensades per a fer ballar però si per a deleitar a públic obert de ment i amb gust per allò original, lluny de modes, amb personalitat i intensitat emotiva.

Actualment el grup compta amb l'experiència d'haver tocat en sales de petit format com: La Cal ma(La Garriga), Anonims, La Troca o El Mirallet(Granollers). En format de trio el grup fa sonar instruments com: Viola, guitarra, piano de juguet, banjo, bagla ma, tombak, caixó, darbouka i veu. Els seus integrants són: Meritxell Maza, de formació clàssica, ha estudiat el superior de violí i viola a L'Ecole Normal de Paris i al conservatori de la mateixa ciutat. Com a intèrpret ha treballat a l'Opera de Niça i a l'orquestra de joves de Paris, entre d'altres. Daniel Portavella, de formació autodidacta, és ex membre fundador de Dusminguet i actualment compagina el treball amb grups com: Dijous Paella, Clara Andrés o Xerramequ Tikismiquis, amb l'estudi del nivell superior de guitarra flamenca al conservatori del Liceu a Barcelona. Alex Guitart ha estudiat percussió arreu del món a llocs com: Cuba, la India, Iran o Turquia. Té experiència professional en diverses formacions com: Comediants, Alba Serraute, Tablatarang o Reig Borg entre d'altres. Actualment aprofundeix en l'estudi d'instruments de corda com el baglama o el tar.

Seguidors de la filosofia de Vasili Popètnic(Plovdiv,1954)

+ info ::: web de "Takul Rugi"

amunt

properes activitats