quimera: f. Creació imaginària que es pren per realitat.

Centre d'Iniciatives

La Quimera

c/ Verdi 28 baix dret
Vila de Gràcia
<M> Fontana, Joanic
info@laquimera.org
932173850

Xerrada TCOS (Thin Clients Operating System)

logo kernelpanic

Divendres 13 de juny a les 20h xerrada sobre "Thin Clients Operating System"

La informàtica va començar essent el que es deia centralitzada, perque hi habia un ordinador (molt costós) del quan penjaven un terminals que es el que feia servir la gent per interactuar amb l'ordinador, es a dir habia 1 ordinador i potser 3-10 terminals.

Amb el temps i L'abaratiment dels components informàtics, la informàtica esdevé descentralitzada, la gent feia servir ordinadors que tenien tot el necessari per funcionar de manera autònoma.

Conforme el temps va passant ens trobem amb uns ordinadors d'última generació als que no podem exprimir tota la seva capacitat de lo potents que són. I, a l'hora, comencem a tenir molta ferralla antiga d'ordinadors de fa uns anys que han quedat obsolets (falta de memòria, disc dur) per utilitzar sistemes operatius moderns. Això també comporta que necessitem desfer-nos d'ells doncs ja no ens són útils.

Llavors si ajuntem un ordinador modern (amb molta capacitat de procés) i uns quants ordinadors vells que no necessiten disc dur, però que tenen de 16-128 MB de RAM pots construir una xarxa de terminals lleugers, a on cadascú dels ordinadors vells podràn tenir prestacions d'última generació.

No fa falta dir, l'estalvi econòmic que representa poder montar un aula amb aquestes característiques, i l'estalvi de deixalla electrònica que estalviem temporalment d'abocar al medi-ambient.

Hi han moltes maneres d'aconseguir-lo, cadascuna amb els seus pros i contres, TCOS és un sistema d'última generació que aglutina el millor dels anteriors (LTSP, PXE, etc) i afegeix noves característiques.

Doncs aquí explicarem:

  • què són els terminals lleugers
  • sistemes de terminals lleugers
  • TCOS
  • Cóm es fa

+info

Organitza: kernelpanic

amunt

properes activitats