quimera: f. Creació imaginària que es pren per realitat.

Centre d'Iniciatives

La Quimera

c/ Verdi 28 baix dret
Vila de Gràcia
<M> Fontana, Joanic
info@laquimera.org
932173850

Germinador - Taller de creació col·lectivaKERNELPANIC PRESENTA

Divendres 15 de setembre de 2006 a les 20.00 hores a la quimera (http://laquimera.org/) (c/ verdi 28)

ACTIVITAT: Presentació/taller del projecte GERMINADOR http://www.enlloc.org/germinador/

PLANTEJAMENT DE GERMINADOR: L'objectiu d'aquest projecte és explorar en diverses línies el camp de la creació col·lectiva en xarxa, identificant oportunitats d'experimentació i desenvolupant prototips de sistemes que acabin dibuixant un ampli ventall de possibilitats de producció en aquesta àrea.

Si agafem la metàfora del "germinador" diríem que tenim algunes llavors, que esperem poder-ne recol·lectar d'altres i fer-les germinar conjuntament. És un procés de recerca que prepara el terreny a futures produccions. Un germinador de projectes futurs.

Amb aquesta recerca volem fer una aportació en l'àmbit de la creació col·lectiva en xarxa en forma de d'idees, dissenys, prototips, línies de treball i discussió.

El projecte "Germinador de propostes de creació col·lectiva en xarxa" es posa en marxa la tardor de 2005 i es conclou (deixant oberta la possibilitat de tenir continuïtat) al cap d'un any amb la presentació de les propostes generades.

QUI HO FA?: La gent d'enlloc.org (http://www.enlloc.org/)

enlloc.org és una plataforma de treball i difusió d'activitats artístiques en xarxa creada i mantinguda per iniciativa del TAG Taller d'Intangibles. TAG és un col·lectiu artístic i de recerca fundat per Jaume Ferrer i David Gómez

PUNT DE PARTIDA: Una de les àrees d'interès del TAG com a col·lectiu artístic ha estat la creació col·lectiva i els sistemes de cooperació en xarxa. Aquest interès s'ha anat conformant, a través de diversos projectes i activitats, en una de les nostres línies de recerca.

Entenem la "creació col·lectiva" com un concepte dinàmic que canvia segons els contextos i interpretacions. Provisionalment podem parlar d'aquelles pràctiques on diverses persones construeixen una mateixa obra o experiència estètica de forma col·lectiva. En aquests processos poden intervenir diferents factors (normes del "joc", infraestructura tecnològica, bagatges culturals, etc...) i donar-se situacions de col·laboració, cooperació, competència, etc...

Esteu tots i totes convidades a venir i intervenir en aquest taller pel qual tindrem conexió a la xarxa per poder interectuar amb el projecte.

Us esperem

Kernelpanic (http://kernelpanic.hacklabs.org) amunt

properes activitats